Genialt, enkelt og nyttig!

Du har sikkert opplevd det samme, du skulle sende et dokument, men om en stund kom mail der mottakeren ba om å få vedlegget, altså du hadde glemt å legge ved filen. Et annet tilfelle er at antivirusprogrammet stopper mail med vedlegg. Alt i alt, mye frustrasjon og mye tapt tid. En enkel måte å bli kvitt alt dette styret er å ta i bruk dropbox. Dropbox ble nevnt i B. B. Kjelbyes artikkel ”Lagring i skyen” publisert på ISEs Info-listen 14.01.2015. Jeg ble positivt overrasket over praktiske nytteverdien og funksjonaliteten til dropbox. Kanskje kan det være av interesse for flere.

  • Genialt - fordi du sparer tid og penger; du trenger ikke å sende filene på e-post, du slipper å ta med minnepinne og 2 Gb lagringsplass er gratis og du kan oppgradere mot betaling om du trenger mer plass.
  • Enkelt - fordi det er lett å installere og bruke det, både på PC-en og på nettstedet.
  • Nyttig - fordi du kan enkelt dele filer med andre og du har filene tilgjengelig hvor som helst, når som helst.

OBS. Hvis du ikke er vant med å laste ned og installere programmer, kan det hende tu trenger hjelp til registrering og installering, men det er enkelt og tar kun par minutter, så er du i gang.

Når installasjonen er fullført, får du en mappe på PC-en som heter Dropbox. Det blir også opprettet en snarvei på skrivebordet slik at du raskere kan åpne mappen.

Mange andre fordeler:

Filer og undermapper i dropbox-mappen er tilgjengelige overalt. Du logger deg inn på en web-side, dvs. filene er beskyttet, og du har tilgang til dine filer hvor som helst, når som helst, forutsatt at du har tilgang til internett. Filene kan deles på tvers av ulike enheter og operativsystemer. Det finnes gratis apper for iphone og android.

Du kan dele filer med andre. Du gir tilgang til en fil eller til en mappe og på den måten kan dere jobbe med dokumenter uten å sende dem på e-post til hverandre eller levere på USB-minnepinne slik vi gjorde i gamle dager.

Filene er lagret i nettskyen, så hvis PC-en krasjer, mister du ikke filene dine.

Tilgjengelig med Jaws, Window-eyes, SuperNova og Voiceover.

Du kan lese mer, registrere deg og laste ned installasjonsprogrammet på denne web-siden:
www.dropbox.com

Om du trenger hjelp eller hvis du har flere erfaringer med dropbox eller andre lignende tjenester, kan du ta det opp på e-postlisten liste@ise.no (kun medlemmer av ISE har tilgang).